Kerkdiensten

Datum   Bijzonderheden Ochtenddienst Avonddienst
1 april Dienst in de Regenboog
1e Paasdag
ds. H.J. Bijman  
8 april Dienst in de Regenboog ds. F. v .Roekel-Brouwer, Alkmaar  
15 april Dienst in de Regenboog Jeugddienst met Ando Geworgjan  
29 april Dienst in de Regenboog ds. H.J. Bijman  

Bij de kerkdiensten

Zondag 1 april vieren we het Paasfeest met een gezinsviering met als thema “Ik geef je toekomst”. Het is een feestelijke zondag, maar we mogen ook de zonda­gen erna het feestgevoel vasthouden als we in de kerk zijn. Tot het Pinksterfeest is de liturgische kleur wit en zullen tijdens de kerkdiensten in de kerkzaal van KC de Regenboog de kaarsen van de zevenarmige Menorah kandelaar branden. De Menorah als lichtbrenger en symbool van de tegenwoordigheid van God.

Zondag 8 april is ds. mevrouw F. v. Roekel-Brouwer onze gastvoorganger. De eredienst is in KC de Regenboog en we wensen haar een gezegende viering toe met ook voor haar vertrouwde gezichten en kerkgangers uit Oudorp.

Zondag 15 april is er een jeugddienst met als thema ‘Waar is God?’. Elders in Samenspraak leest u er meer over. In deze dienst is Ando Geworgjan onze gast. Met Maria, onze jeugdwerker, en de jeugdraad is deze dienst voorbereid. Zegt het voort aan alle jongeren, want het belooft een inspirerende dienst te wor­den. Weet je welkom in KC de Regenboog, aanvang 10.00 uur.

Zondag 22 april gaat mw. A. Vader voor in de eredienst. Deze zondag wordt zon­dag Jubilate genoemd.

Zondag 29 april zondag Cantate, horen we naar een weg om dicht bij God te kunnen blijven (1 Johannes 3, 18-24). We zingen lofliederen en natuurlijk ook ons volkslied, kort na de Koningsdag.

 

Uitnodiging feesttent op het Havenplein 22 april

Op veler verzoek hebben we vanuit Stichting Oranje Activiteiten Broek op Lan­gedijk opnieuw een kerkelijk samenzijn georganiseerd, in de feesttent op het Havenplein. Je bent van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen! Het thema op Koningsdag luidt: “Ik hou van Holland“, en ook tijdens deze zondag­middag komt dit thema naar voren.

Spreker is Ando Geworgjan, geboren en opgegroeid in Armenië (toen nog voormalige Sovjet-Unie). Vanaf eind 1999 heeft hij samen met zijn ouders en zus jaren doorgebracht in diverse opvang- en asielzoekerscentra in Nederland. Naast zijn dagelijks werk als (motor)agent en zijn studie aan de Haagse Hoge­school heeft Ando passie voor het woord van God. Als jonge, gepassioneerde spreker reist hij door het land om jongeren en volwassenen te inspireren en heeft hij een boodschap voor de kerk en de wereld. De ervaringen opgedaan als asielzoeker en later ook de ervaringen van zijn politiewerk op straat, hebben hem gevormd tot een spreker met wijsheid en verhalen over het leven, dood en geloof. De Bijbelse boodschap die hij verkondigt, is doorleefd en praktisch, inspi­rerend en laagdrempelig.

Naast de mooie muzikale begeleiding van diverse gemeenteleden van een aan­tal kerken, zal ook onder andere Willem Poortvliet deze middag een bijzondere twist geven, met frisse humor en een boodschap.

Kortom, het belooft weer een bijzondere middag te worden!

We hopen je te begroeten op zondag 22 april. Inloop met koffie/thee om 14.15 uur, de middag begint 14:45 uur. Wees welkom!

NB: na de kerkelijke bijeenkomst treedt om 16.30 uur het Langedijker Koor op in de tent, u bent van harte welkom om ook daarbij aanwezig te zijn.

Het bestuur van Stichting Oranje Activiteiten Broek op Langedijk.

 

 

Na iedere dienst is er koffiedrinken.
Kerkdiensten zijn te beluisteren via de webradio: www.kerkomroep.nl.

Kerkomroep

App voor Kerkomroep nu óók gratis beschikbaar voor Android-apparatuur!

Via uw smartphone of tabletpc een kerkdienst volgen, waar u ook bent in de wereld? Dat kan nu ook met de Kerkomroep-app voor Android-apparatuur!

Deze app is inmiddels gratis beschikbaar via Google Play onder de zoekopdracht Kerkomroep.

Alle kerken die aangesloten zijn bij SIKN zijn door middel van deze app op een eenvoudige manier te volgen. Net als via de website zijn de diensten en vieringen live te volgen, maar ook kunt u deze op een later tijdstip (nogmaals) meemaken via het archief. Bij het openen van de Kerkomroep-app verschijnt een menu waarvandaan men verder navigeert door de app. Ook binnen deze app zijn er diverse zoekmogelijkheden zoals zoeken op provincie, plaats of specifiek op beelduitzendingen. De buttons zijn extra groot om de bediening eenvoudig te houden. Bijzonder in het menu in de app is een button “Mijn kerken”, waaronder elke gebruiker zijn of haar voorkeur kan plaatsen om op deze manier snel bij de kerk uit te komen waar men graag naar luistert of kijkt.

De app voor Iphone en Ipad is sinds augustus beschikbaar in de Appstore onder de categorie Lifestyle of de zoekopdracht Kerkomroep.

Voor informatie en inloggegevens voor www.kerkomroep.nl  kunt u contact opnemen met A. Huibers, tel. 072 5625524.