Kindernevendienst

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst

In de Witte Kerk en/of de Regenboog voor alle kinderen van de basisschool.
Tijdens de kindernevendienst wordt er gewerkt met de methode Kind op Zondag.
Deze methode behandelt een aantal Bijbelgedeeltes, die gekoppeld zijn aan een bijpassend thema.
De kinderen krijgen een verhaal te horen en hierover wordt met elkaar doorgesproken.
Daarna gaan we verder aan de slag met het thema, door te knutselen, te kleuren of d.m.v. een spel.
Voor meer informatie kunt u of kan jij contact opnemen met:
Ella Klercq tel: 5400848.

Project veertigdagentijd en Pasen 2018: ‘Ik zorg voor jou’.

Vanaf woensdag 14 februari begint de veertigdagentijd en leven we toe naar Pasen. In de kindernevendienst werken we met het project van Kind op Zondag. Het thema is: Ik zorg voor jou. Vanaf de eerste zondag, 18 februari, lezen we in de kerk verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn en­gelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pa­sen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen.

Vanuit die hemelse zorg laat Jezus ook zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten. Door ie­mand eten te geven. Of door ervoor te zorgen dat iemand zich thuis kan voelen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

Thema's kindernevendienst

Zondag 11 febr 2018 – Marcus 1:40-45

 

Niet meer eenzaam 
Jezus raakt een melaatse man aan die hierdoor geneest. Jezus zegt dat de man het niet verder mag vertellen. Maar dat valt nog niet mee voor iemand die net verlost is uit zijn isolement. Hij bazuint het overal rond, aan iedereen die het maar horen wil.

 

Zondag 18 feb 2018 – Marcus 1:12-15

 

Ik zorg voor jou 
Jezus wordt gedoopt in de Jordaan en daarna drijft de Geest hem de woestijn in. Maar Jezus is daar niet alleen. Hij leeft er midden tussen de wilde dieren, maar engelen zorgen voor hem. Met de kinderen hebben we het over het thema ‘Ik zorg voor jou’.

 

Zondag 25 feb 2018 – Marcus 9:2-10

 

Ik praat met je 
In de lezing van vandaag horen we dat Jezus met drie leerlingen een hoge berg op gaat. Daar zijn ze helemaal alleen. Maar dat blijft niet zo. Mozes en Elia verschijnen en praten met Jezus. Nadat Jezus met Mozes en Elia gesproken heeft, klinkt uit de hemel de stem van God.

 

Zondag 4 maart 2018 – Johannes 2:13-22

 

Bij mij kun je thuis zijn 
God woont overal. Maar er is één plek waar je hem in het bijzonder kunt vinden. Een huis waar hij woont en waar hij mensen thuis laat komen: de tempel in Jeruzalem. Maar door handelaren en geldwisselaars lijkt de tempel niet meer op een plek waar mensen thuis komen bij God: het is een markt geworden. Daar wil Jezus iets aan doen. Hij gooit tafels omver en geld op de grond.

 

Zondag 11 maart 2018 – Johannes 6:4-15

 

Ik geef je te eten 
God zorgt voor mensen, dat laat Jezus zien in het verhaal van vandaag. Een jongen met vijf broden en twee vissen speelt een belangrijke rol: Jezus neemt wat de jongen bij zich heeft en verdeelt het onder de mensen. Er is genoeg voor iedereen!

 

Zondag 18 maart 2018 – Johannes 12:20-33

 

Ik heb alles voor je over 
Zoals een graankorrel sterft om vrucht te dragen, zo zal ook Jezus sterven om nieuw leven voort te brengen. Jezus zorgt niet alleen voor mensen door brood uit te delen of ze beter te maken; hij heeft letterlijk alles voor ze over. Zelfs zijn eigen leven. Met de kinderen denken we deze zondag na over hoeveel je voor een ander over hebt. Voor iemand die je liefhebt, heb je veel over.

 

Palmpasen, 25 maart 2018 – Marcus 11:1-11

 

Ik kom naar je toe 
Jezus wordt toegejuicht wanneer hij rijdend op een ezel Jeruzalem binnengaat. Jezus laat zien hoe God voor mensen zorgt, door heel dichtbij mensen te komen. Niet hoog op een paard, maar op een ezel. Hij komt naar je toe en daar mag je vrolijk van worden. Hosanna!

 

Pasen, 1 april 2018 – Johannes 20:1-18

 

Ik geef je de toekomst 
Maria is bij het lege graf en heel erg verdrietig. Maar in het paasverhaal gebeurt een wonder. Iemand noemt Maria bij haar naam en plotseling herkent ze Jezus. Hij is opgestaan!