De Levensboom onthuld

Tijdens de kerkdienst op 13 november in het gerenoveerde kerkelijk centrum De Regenboog is aan de gemeente uitleg gegeven over de Levensboom. Dit kunstwerk staat in het liturgisch centrum voorin de kerk. De namen van de overleden gemeenteleden zullen een plek krijgen in de bladeren van de boom, die van de dopelingen op de duifjes. De boom zal voor het eerst in gebruik worden genomen tijdens de dienst Christus Koning op 20 november. De Levensboom komt in de plaats van het oude doek, omlijst door de regenboog waarin op kaartjes de namen van de overledenen te lezen waren, en waarbinnen in een paradijselijk tafereel de kaartjes met de namen van de dopelingen werden geprikt. De Levensboom is na de kerkdienst door vele mensen bewonderd. Er werden veel foto's gemaakt en er werd grote bewondering geuit voor de makers van dit moois.

Het idee voor de Levensboom is bedacht en uitgewerkt door Dina Vroegop en Aly Vader.

De glazen blaadjes in de boom zijn een ontwerp van de glaskunstenares José de Visser; zij zal ook in de toekomst de nieuwe blaadjes maken.

Jaap Schot verzorgde het metaal-constructiewerk, de houtbewerking is gemaakt door Roland Verduin.

De witte duifjes in de boom zijn gemaakt door Gerda Spies.

Zie voor foto's van de Levensboom en van het oude 'Regenboogkleed' het foto-album van de website en het Google-album 'Levensboom en het 'oude Regenboogkleed'.

Ook tijdens de dienst Christus Koning op 20 november werden er enkele foto's gemaakt. Ze zijn te zien in het webalbum en het Google-album.

 

Ga terug