Wandelweekend 2019

Deze keer gaan we wandelen in Ommen van 11 t/m 13 oktober (vrijdagavond t/m zondagmiddag).

Er wordt gelogeerd in de groepsaccommodatie Zeesse. Deze accommodatie is geschikt voor maximaal 28 personen, dus er kunnen een paar mensen meer mee dan vorig jaar. Maar geef u/je snel op, want VOL = VOL! De kosten zijn 75 euro p.p. voor het hele weekend. Of dit uiteindelijk voldoende zal zijn, is afhankelijk van het aantal deelnemers, bij teveel wordt het verrekend.

Opgeven voor dit prachtige weekend kan via wandelweekend@quicknet.nl of bij onderstaande personen. Graag dan ook het genoemde bedrag maal het aantal personen overmaken naar bankrekeningnummer NL54RABO0373729510 (Let op!! Dit is het nieuwe nummer!!) t.n.v. Protestantse Gemeente Sint Pancras o.v.v. wandelweekend 2019. Bij ontvangst van de betaling is de deelname definitief.
Hopende op een geweldige opkomst!

Hartelijke groet, Kees Krol, Karel de Boorder en Peter Houtman

 

PLUIM

PLUIM PLUIM - ZONDAGMORGEN KERK … of …. SPORT?

Sponsorloop PGSP Zondag 6 oktober doen we het samen Doe mee met de sponsorloop voor PGSP 5 km - 10 km – 10 Engelse mijl. Samen trainen, samen lopen. Rondje Bergen. Doen jullie ook mee???

Sipke vertelde het ons pas nog tijdens een kerkdienst, voetbal op zondagmor­gen of naar de kerk, dan slaat de balans vaak door naar de sport. Daarom dit plan. De sporters en kerkgangers slaan de handen in één. We verbinden ons zondagmorgen 6 oktober in Bergen. Hoe mooi is het al rennend door Bergen en de duinen daar. Lopen is genieten van de omgeving, maar ook een heel goed moment om na te denken, over onze mooie gemeente die we samen vormen en die ons bindt door ons geloof in God, die het leven zo mooi maakt. U die niet meeloopt, ziet ons zondagmorgen in gedachten lopen en mag onderwijl de verhalen horen, de liederen zingen en de verbinding voelen door ons geloof in God.

Ga deze uitdaging aan!!! Het is voor jong en oud.

Je hebt nog ruim vier maanden om te trainen. Dat kan alleen, maar ook samen. Dinsdagavond 11 juni 19.00 uur, Strand van Luna voor het restaurant verza­melen we. Ieder op zijn eigen niveau.

Vragen, opgave, mail naar hardlopen@pgsp.nl. Kristianne Geus tel 06 – 12541613

Concert in De Witte Kerk op woensdag 4 september 2019

Aanvang: 19.30 uur

Toegang: gratis en na afloop is er koffie/thee

‘Tough and Tender’

Een bijna rijmende titel, hoe passend kan het zijn!

In 2014 besloot een aantal ervaren zangers en zangeressen van het Muziekpak­huis in Amsterdam een ‘Vocalgroup’ op te richten, close harmony, vocale soul en pop ‘op niveau’. Vijf jaar lang werd er hard gestudeerd, geschaafd om zowel de emoties ‘tough’ als ‘tender’ voor het publiek neer te zetten, een uur lang in Sint Pancras. Tough and Tender is een a capella dubbelkwartet.

Een kleine indruk van het repertoire: Spread love (R&B gospel van Take 6), Route 66 (New York Voices), Come in and stay a while (close harmony pur sang), Takin’ it to the streets (Doobie brothers, soul), Stoned soul picnic (R&B), O cessate di piagarmi (prachtig gearrangeerd Scarlati pareltje), Boy on the island (Deense dromerigheid).

Tough and Tender: 4 september, u bent van harte uitgenodigd!

Namens de Taakgroep Pastoraat

Het Groot Reformatiekoor

Het Groot Reformatiekoor 4 bezingt 500 jaar Reformatie Zwitserland

Een groot Nationaal koor: Het Groot Reformatiekoor 4 o.l.v. Martin Zonnenberg, Joost van Belzen: vleugel en Peter Wildeman: orgel. Het koor studeert in heel Nederland. Iedereen mag meezingen. Na 4 repetities in Hardenberg, Amers­foort, Barneveld, Sliedrecht, Krimpen, Middelharnis en Goes gaat het koor een generale repetitie geven in de omgeving van Gorinchem. Na deze generale repetitie geeft het koor 5 concerten. Het koor geest concerten in o.a. Amers­foort, Hasselt, Rotterdam, Dordrecht, Goes. Als je 15 jaar of ouder bent kun je je opgeven voor dit prachtig koor, dat de Reformatie herdenkt. In 2019 is het Reformatiejaar 500 jaar Reformatie in Zwitserland o.l.v. Zwingli. Dit thema krijgt volop de aandacht in de kerken van Nederland. Speciaal hiervoor komt er een gloednieuwe muziekmap, die door Martin Zonnenberg is samengesteld. Het is een afwisselende muziekmap met muziek uit de landen waar de reformatie ooit is begonnen: Duitsland, Zwitserland, Schotland, Nederland en Amerika. Kortom een scala aan muziekstijlen die het Groot Reformatiekoor gaat bezingen. Het koor geeft schitterende concerten in de Grote kerk van Dordrecht, Amersfoort, Goes en Hasselt. Als kers op de taart zingt het koor in de grote zaal van de Doelen te Rotterdam compleet met een symfonieorkest. Verder werkt het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus ook mee aan 2 concerten. Dit koor is ook van Martin Zonnenberg en telt 175 mannenstemmen! Het koor start in september met de 4 repetities. De concerten starten vanaf eind oktober t/m februari 2020, daarna maakt het koor een koorreis naar Zwitserland (optioneel).

Opgeven kan via de website: www.reformatiekoor.nl. Het koor telt een begren­zing. Bij 400 zangers komt er een wachtlijst, dit i.v.m. de zitplaatsen in de ker­ken. Het koor zingt voor verschillende goede doelen. Wilt u er ook bij zijn?

 

Expositie schilderijen in K.C. de Regenboog

Mijn naam is Willemijnke Koster. Ik woon in Koedijk en mag langs deze weg even iets over mijzelf vertellen. De aanleiding is dat mijn schilderijen een paar maanden in jullie kerkgebouw mogen hangen, waar ik heel blij mee ben en ik hoop natuurlijk dat jullie er van mogen genieten.

Na het volgen van teken/schilderlessen bij verschillende docenten heb ik crea­tieve therapie gestudeerd in Leeuwarden. Al een aantal jaren heb ik een eigen atelier/werkruimte aan de Kanaaldijk in Koedijk waar ook 2 maal per week schil­derlessen worden gegeven.

Een paar jaar geleden vroeg de kerstfeestcommissie van onze gemeente (Ka­pelkerk Alkmaar) of ik acht schilderijen over het leven van Jezus wilde maken (4 van hem als kind en 4 als volwassen man). Toen ik erover na ging denken hoe dat vorm te geven en welke stukjes uit zijn leven ik wilde schilderen, kreeg ik het idee van een regenboog. De kleuren daarvan wilde ik koppelen aan gebeur­tenissen uit Jezus’ leven.

De regenboog begint met roze: ook symbool voor het begin van het leven.

--- De aankondiging van Jezus’ geboorte.

Daarna rood: dramatiek en spanning.

--- Jozef en Maria op weg naar Bethlehem in afwachting van de naderende be­valling.

Oranje: vreugde, blijheid.

--- De engelen zingen voor de herders van de blijde boodschap.

Geel: licht (licht der wereld), goud: (vredevorst) warmte en liefde (zo lief had Hij ons)

--- Maria en Jozef met de pasgeboren Jezus.

Groen: daaraan denkend zie je in gedachten de heuvels rond het meer van Tibe­rias... en al die mensen die naar Jezus komen luisteren en honger krijgen…

--- 5 broden en 2 vissen

Blauw: water.

--- Jezus die over het meer in de storm naar zijn discipelen toe komt lopen.

Paars: rouw, lijden, laatste fase van het leven.

--- Golgotha

Dit is de laatste kleur van de regenboog.

Maar voor wie in Hem geloven, is het verhaal hiermee niet afgelopen.

Dus... om de serie van 8 vol te maken...

Wit: van de windsels, het lege graf en een nieuw begin.

--- Jezus leeft!


Mooi dat jullie kerk “Regenboog” heet. Zo toepasselijk!!

Hartelijke groet, Willemijnke

 

Externe Facebookpagina

Naast de fysieke verbouwing van Kerkelijk Centrum De Regenboog, timmeren we ook digitaal, op het internet, aan de weg.

In december is er een algemene Facebookpagina van/over onze gemeente op­gestart. Het doel hiervan is om ook niet-gemeenteleden te informeren over de activiteiten die onze gemeente organiseert. Dat gebeurt natuurlijk ook al via de website en publiciteit in kranten en op andere internetsites. De Facebookpagina gaat dit niet overnemen, maar vult de andere communicatiemiddelen aan. Ook kunnen we er bijvoorbeeld (Bijbel)teksten, filmpjes en dergelijke op plaatsen, zodat de bezoekers van de pagina ook wat mee krijgen van onze belevingswe­reld. We willen er graag een positieve, bemoedigende pagina van maken.

Er is ook al een Facebookpagina in gebruik voor de gemeenteleden zelf. Deze nieuwe pagina kunnen we meer gaan gebruiken om interne zaken te delen.

Externe pagina: https://www.facebook.com/PGSintPancras

Interne pagina: https://www.facebook.com/groups/267062306727930/

Neem er eens een kijkje!

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het de PR-commissie weten: pr@pgsp.nl.

PCOB Nieuws

PCOB middag vol humor en ernst

Op 16 september vertelt Ina Broekhuizen-Slot aan de hand van beeldmateriaal in vogelvlucht over de kenmerken van West-Friesland. Ook draagt ze eigen tek­sten voor over heden en verleden, met humor en ernst, en ze geeft uitleg over het dialect.

Ina Broekhuizen-Slot (Sint Maarten, 1952) uit Wognum staat bekend om haar teksten in het West-Friese dialect. Entree is inclusief koffie/thee en koekje € 2,00. PCOB en KBO leden, maar ook andere belangstellenden, zijn van harte welkom op maandag 16 september om 14.00 uur in Trefpunt, Dorpsstraat 41A in Broek op Langedijk.

Stichting Lovers Foundation

Misschien heeft u al van deze stichting gehoord, of leest u het nu voor het eerst. Wij, Ramon Laponder, Annemarie Laponder en Petra de Lange hebben in april van dit jaar een stichting opgericht: Stichting Lovers Foundation. De reden van de oprichting is om een nieuwe beweging in gang te zetten. Door iedereen, voor iedereen en vanuit de liefde voor elkaar. Soms zie je dat iemand, of het nu een bekende of onbekende van je is, hulp nodig heeft. Stichting Lovers Foundation helpt en voorziet hierin. Of het nu gaat om mentale steun door middel van een kaart of een bloemetje, of om het bijdragen aan armoedebestrijding. De stich­ting draagt bij aan het algeheel welzijn van iedereen. Om mensen weer naar elkaar om te laten kijken, lijkt tegenwoordig toch soms op drempels te stuiten en soms heb je er gewoon geen tijd voor. De stichting wil graag helpen deze drempels weg te nemen. Als we er voor elkaar zijn, dan sta je er nooit alleen voor. De stichting is gebaseerd op het geloof en de liefde van God. Want alleen die liefde, zoals beschreven in Korintiërs 13:4-7 heeft de kracht om mensen te stimuleren weer naar elkaar om te kijken.

Korintiërs 13:4-7 De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan. Liefde is niet blij met oneer­lijke dingen, maar met de waarheid. Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door. Denkt altijd het beste van een ander en blijft geduldig.

Ken jij iemand die hulp kan gebruiken, laat het ons weten en neem contact met ons op. Om dit mogelijk te maken, kun je de stichting natuurlijk ook steunen en een financiële bijdrage leveren. Dit kan ook direct via de website. Meer infor­matie hierover en over de stichting kun je vinden op www.stichtingloversfoundation.nl

 

Steunpunt Rouw en Verlies in Alkmaar

Op dinsdag 16 juli is het Steunpunt Verlies en Rouw van de Zwaan in Alkmaar weer geopend voor ieder die een dierbare heeft verloren.

Je bent welkom vanaf 14.00 uur voor koffie en thee en een praatje met ‘lotge­noten’.

Vanaf 14.45 is er altijd een thema. Deze keer is dat ‘wandelen’.

We gaan (mits het niet regent) om 14.45 uur een wandeling maken. Het doel is om met elkaar te wandelen in aandacht. Vanuit ‘t Swaenennest (zo heet het huis waar het Steunpunt is) lopen we zo het Bolwerk op, de groenstrook die om de binnenstad van Alkmaar loopt. Vandaar wandelen we naar een gezellig terras voor een kop koffie of thee. Op de heenweg doen we enkele aandachtsoefenin­gen. De heen- en terugweg is ongeveer anderhalve km.

Wandelen is een goede manier om nieuwe frisse energie op te doen. Doordat je in beweging bent, en je frisse lucht inademt, ga je dieper ademen en ga je je energieker voelen. Wandelen is goed tegen sombere gevoelens. Je kunt mind­full wandelen, maar ook gezellig met iemand anders.

Wanneer je niet mee wilt wandelen, ben je uiteraard welkom tot 14.45 uur voor het lotgenotencontact.

Op dinsdag 20 augustus is het thema ‘boeken over rouw’. We praten over welke boeken je steun hebben gegeven en delen tips met elkaar.

Voel je welkom in ’t Swaenennest, Oudegracht 185 in Alkmaar.

Bijdrage € 5,00.

Voor informatie kunt u bellen met Marja Ligterink, 06-30088610.