Verslag Wandelweekend 2019

Het weekend zit er al weer op en was in de prachtige omgeving van Ommen.

Door met elkaar mee te rijden, kwamen we hier vrijdag in het begin van de avond aan. Eerst even aan elkaar wennen met koffie/thee en al gauw kwamen we ‘los’. Het werd een gezellige avond van ontmoeten en gezelschapsspelletjes doen.

Het ontbijt werd weer met elkaar geregeld en genoten. Waarna de ‘wegzending’ volgde, een korte dagopening, met indeling in 2 groepen. De opdracht was ‘een goed verhaal’. Van te voren was gevraagd om na te denken over welk verhaal/tekstgedeelte/psalm uit de Bijbel je aanspreekt en meegaat op je levenspad. Tegen beter weten in hadden we gehoopt op een droge dag, maar helaas. We werden de hele dag getrakteerd op miezerregen. Daarom trakteerden we onszelf onderweg op wat lekkers. Hier hoopten de 2 groepen elkaar te ontmoeten, maar dat lukte niet, vanwege verwarring over de route. De ene groep was aan het begin en de ander aan het eind van de wandeling gestart. We liepen door de prachtige omgeving ten zuiden van Ommen, door bossen en velden en genoten van de vele paddenstoelen. Onderweg hadden we goede gesprekken en deelden onze “verhalen” met elkaar.

Terug in onze gezellige groepsaccommodatie werd ons door Jantien en Janke een heerlijk 3-gangen maal voorgezet. Al weer een gezellige avond, al keezend, sjoelend, klaverjassend, lui zittend of regenwormen dobbelend vloog de tijd voorbij.

Zondag werden we bij het ontbijt verrast met de komst van Karel en Hinke. Na de dagopening/wegzending gingen we ten noorden van Ommen aan de wandel. Gelukkig waren onze jassen en schoenen zo goed als droog en bleef het droog, zelfs met zon, en konden de jassen uit. Dit keer lukte het wel om elkaar in de horeca te ontmoeten. Nog het laatste stuk wandeling genietend en verhalen vertellend. Het was al weer tijd om af te ronden, op te ruimen en in te pakken en naar huis te gaan.

Het was weer een fantastisch weekend, wat een leuke locatie en mooie wandeltochten. Fijne ontmoetingen en verhalen en heerlijk gegeten. Met dank aan de organisators. Het wandelweekend is echt een aanrader.

Rineke V

Verslag Rondje Bergen PGSP op 6 oktober

Rondje Bergen… verrassend, genieten, verbindend! Samen het voorbereiden en beleven van de loop met zo’n enthousiaste groep van 15 mensen maakt een mooie band, waarbij zes lopers varieerden in de leeftijd van elf tot begin twintig en de oudste loper begin zeventig was. Zondagmorgen verzamelden we ons in hartje Bergen om met elkaar te rekken, strekken en de woorden te delen “Wat er later ooit zal komen…”. Als groep gingen we van start en werden we onderweg verrast door enthousiaste supporters van de kerk, zo leuk! De route ging al snel het bos in en door de duinen, heel mooi. Net voor de regen ploften we neer bij Duinvermaak om nog samen even na te genieten en toen door de stromende regen naar huis… maar dat mocht de pret niet drukken.

Niet alleen de loop zelf was mooi, maar ook de gesprekken binnen de gemeente over dit idee: “Een loop op zondagmorgen, moet dat nou?”. Het ging er daarbij niet om of we het eens zouden worden, maar het praten over “kerk zijn met elkaar” en de diepte in gaan tijdens de gesprekken was verrijkend.

De sponsor van het inschrijfgeld, de shirts en het drankje na het lopen, heel erg bedankt. Uw donatie zal dus geheel worden gebruikt voor live muziek tijdens de kerkdiensten. Totaal is er een bedrag van 940 euro opgehaald. Bij deze wil ik u namens alle lopers ontzettend bedanken voor uw financiële bijdrage en voor uw belangstelling rondom de loop. Dat we mogen gaan genieten en ons mogen laten verrassen door de muziek.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het organiseren van een Pluim erg leuk is om te doen. Ik kan het iedereen aanraden. Het heeft mij doen stilstaan hoe waardevol ons geloof is en hoe waardevol onze gemeente is: Samen met God, samen als gemeente staan we Sterk.

Kristianne Geus

Ontbijten met Aaldert

Een perfect leven, wie wil dat niet? Maar wat is het, en wie bepaalt dat? Bij Ont­bijten met Aaldert gaan we in een ontspannen sfeer met elkaar in gesprek over levensvragen. We denken na over onze basis en ons doel, samen met deskundigen uit Langedijk of omgeving.

Voor dit jaar staan de volgende sessies gepland:

zaterdag 16 november 2019 De perfecte dood?

zaterdag 14 december 2019 Het perfecte kind?

Voor opgave of meer informatie: www.ontbijtenmet.nl of 06-5326592.

Meer informatie is te vinden op het mededelingenbord in De Regenboog.

 

Expositie schilderijen in K.C. de Regenboog

De schilderijen zijn gemaakt door Willemijnke Koster. Na het volgen van teken/schilderlessen bij verschillende docenten heeft ze creatieve therapie gestudeerd in Leeuwarden. Al een aantal jaren heeft ze een eigen atelier/werkruimte aan de Kanaaldijk in Koedijk waar ook 2 maal per week schilderlessen worden gegeven.

De schilderijen heeft ze gemaakt na een vraag vanuit de Kapelkerk in Alkmaar, of ze 8 schilderijen wilde maken over het leven van Jezus. De schilderes kreeg het idee om de kleuren van de regenboog te koppelen aan gebeurtenissen uit Jezus’ leven.

De regenboog begint met roze: ook symbool voor het begin van het leven: De aankondiging van Jezus’ geboorte.

Daarna rood: dramatiek en spanning: Jozef en Maria op weg naar Bethlehem in afwachting van de naderende bevalling.

Oranje: vreugde, blijheid: De engelen zingen voor de herders van de blijde boodschap.

Geel: licht (licht der wereld), goud: (vredevorst) warmte en liefde (zo lief had Hij ons): Maria en Jozef met de pasgeboren Jezus.

Groen: daaraan denkend zie je in gedachten de heuvels rond het meer van Tiberias... en al die mensen die naar Jezus komen luisteren en honger krijgen…: 5 broden en 2 vissen.

Blauw: water: Jezus die over het meer in de storm naar zijn discipelen toe komt lopen.

Paars: rouw, lijden, laatste fase van het leven: Golgotha.

Wit: van de windsels, het lege graf en een nieuw begin: Jezus leeft!

 

De PGSP op Facebook

Er is een Facebookpagina voor gebruik door de gemeenteleden, de interne pagina:

https://www.facebook.com/groups/267062306727930/

Er is ook een externe Facebookpagina, waarmee beoogd wordt om niet-gemeenteleden te informeren over de activiteiten binnen de PGSP-gemeente: https://www.facebook.com/PGSintPancras/

 

PCOB Nieuws

PCOB middag met ds. Stefan Bernhard, Hernhutters op 18 november

‘Kunt u wat meer over uw kerk vertellen?’, werd mij laatst gevraagd, toen ik mij voorstelde als predikant van de Evangelische Broedergemeente. Als ik dan de begrippen ‘Hernhutters’, ‘Zeist’, ‘Surinamezending’ noem, roept dat een stukje herkenning uit het verleden op. De kleine Broedergemeente heeft in Nederland een rijke geschiedenis die nauw met de zending in Suriname verbonden is. Ze is ook een levende kerk in ons land. Als regionale Broedergemeente Noord- Holland zijn wij actief in Alkmaar, Haarlem, Hoorn, Zaandam. Op de bijeenkomst van de PCOB Langedijk wil ik u graag meer over het heden en het verleden van ‘mijn’ kerk vertellen. Stefan Bernhard, predikant van de Evangelische Broedergemeente Noord-Holland. Entree inclusief koffie/thee en koekje € 2. PCOB en KBO leden, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom op maandag 18 november 14.00 uur in Trefpunt, Dorpsstraat 41A in Broek op Langedijk.

 

Gezamenlijke Zangavond

Datum: zondagavond 17 november

Tijd: 19.00 uur

Locatie: Trefpuntkerk

Evenals vorig jaar worden in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020 zangavonden georganiseerd, vergelijkbaar met de zangavonden in het afgelopen seizoen. 1 avond in Broek Op Langedijk en 1 avond in Sint Pancras.

De zangavonden worden geleid door Mia Koedijk. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Bert Rootmensen.

Vooraf kunnen “verzoeknummers“ worden ingediend bij Mia,

telefoon 0226-314175, email miakoedijk@ziggo.nl

Wees welkom!

 

Sociaal Café

Op 14 november a.s. staat het Sociaal Café in het teken van sociale inclusie.

De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.30 uur in De Binding (Bosgroet 2 Zuid-Scharwoude) en wordt georganiseerd door MEE/De Wering.

 

Afsluiting uitzending Marleen Anthonissen-van der Louw - voor de Ring Alkmaar

Afsluiting uitzending Marleen Anthonissen-van der Louw - voor de Ring Alkmaar

Hierbij een bericht voor de kerk Ring Alkmaar (Noord-Holland Noord) (voormalig regio classis Alkmaar):

Marleen Anthonissen-van der Louw werd in 2014 met haar man Ilja door Kerk in Actie uitgezonden en dit is ondersteund door de Classis Alkmaar, naar Israël/ Palestina. Ilja was tot zijn plotselinge overlijden in 2017 als onderwijsadviseur verbonden aan Bethlehem Bible College. Marleen werkte tot de zomer van 2019 als pastoraal werker bij de Lutherse Redeemer Church voor de Nederlandse gemeenschap in en om Jeruzalem. De komende weken trekt Marleen het land in om te vertellen over haar jaren in Jeruzalem. Ontmoet haar bij u in de buurt!

https://www.kerkinactie.nl/projecten/marleen-anthonissen-vanderlouw-pastoraal-werker#more-info

Ze heeft reeds ook een boek uitgegeven over haar uitzending, genaamd: “Dagboek uit Jeruzalem”, het leven van een pastoraal werker in de Heilige Stad. Tevens markeert ze hiermee het einde van haar uitzending. Er is al een boekpresentatie geweest in Utrecht en Schagen en deze waren indrukwekkend.

Als u wilt, kunt u naar een bijeenkomst of haar boekwerk aanschaffen, gelieve via de plaatselijke boekhandel.

Boek: ISBN- 9789023957461 NUR 700 Uitgeverij: www.kokboekencentrum.nl