Kerk op Schoot viering

Uitzending vanuit K.C. de Regenboog. Bovenweg 91 Sint Pancras.
Thema: Kerstfeest voor iedereen.
We willen iedereen van harte uitnodigen voor het peuter en kleuter Kerstfeest. Het Kerstverhaal in kindertaal is te zien en te horen. We gaan zingen en maken muziek.
De viering is te zien vanaf zondag 20 december op www.kerkdienstgemist.nl
Helaas kan het samen zijn in het kerkgebouw dit jaar niet. Maar zo kunnen we tóch samen Kerstfeest vieren. Trek je mooie feestkleren aan en doe gezellig mee!!!
Je kan de dienst zo vaak bekijken als je maar wilt. En het is écht voor iedereen!! van 0 tot 100 jaar!! Hele fijne feestdagen!

Van de voorzitter van de kerkenraad

Deze keer maar eens niet van de voorzitter, maar van de teamleider van de uit­zendingen. Want ook die pet heb ik nog eens op. En die valt ook niet altijd mee. Want we blijven omschakelen en andere dingen proberen, waarvan we niet wisten dat het kon, en dan lukt het ook nog niet altijd, maar over het algemeen zijn we toch wel goed bezig, zeker als je kijkt naar wat we als drie kerkgenoot­schappen allemaal voor elkaar kunnen krijgen. Uniek in de regio, maar met kerst gaan we gewoon uitbreiden. Ook de nieuwe predikant van Harenkarspel heeft gevraagd of het mogelijk was om mee te draaien in de samenwerking, van harte welkom.

We hebben de afgelopen weken op een andere manier van alles uitgeprobeerd. Kerstviering op schoot, opgenomen en beschikbaar gesteld.

Kerstspel van de kinderen, is opgenomen, met gebruikmaking van alle headsets die we maar hebben, komt met kerst weer keurig in beeld.

Top-2000 dienst, was zweten en proberen en na enige aanloopproblemen toch niet helemaal gelukt.

Het concert van Irene wat we live wilden verslaan, is helaas niet doorgegaan op het laatste moment, maar ook hier hebben we weer alles uit de kast gehaald.

Veel dank ook aan Simone, Nienke, Marinke en Jelle, die ook voor deze acties gewoon weer komen meehelpen. Lukt het niet altijd met geluid en/of beeld: excuses, maar ook wij zijn vrijwilligers die dit er allemaal even bij doen en geen achtergrond hebben in de muziek, beeld of iets van dien aard. We zullen ko­mend jaar toch moeten investeren in de kennis, om u nog betere uitzendingen te kunnen bieden.

In de afgelopen periode hadden we weer veel kijkers, onderstaand een over­zicht van het aantal kijkers naar de diensten, die langer dan tien minuten heb­ben meegekeken, en/of later hebben gekeken. Houd er rekening mee dat er veelal meerdere mensen bij elkaar zitten en dan naar de diensten kijken, dus gemiddeld over de 100 halen we ruimschoots.

 

  1 november 82 kijkers
  8 november 111
15 november 91
22 november 136
29 november 91
  6 december 82
13 december (O) 101
13 december (A) 59

 

Mooi om te zien dat we toch verbonden zijn met elkaar.

En dan toch nog van de voorzitter: blijf gezond, blijf vertrouwen op het licht dat komt. Gezegende kerstdagen en laten we elkaar in 2021 weer begroeten in KC De Regenboog.

Jan Leegwater

Van het Multimediateam

Na maanden af en toe een eigen viering en PowerPoint, uitzendingen vanuit huis verzorgen van vooraf opgenomen diensten, of zondagmorgen stilletjes en alleen in De Regenboog, gaan we nu gelukkig weer elke week uitzenden. We hopen dat u “genoten” heeft van de uitzendingen, en ik wil dan ook vanaf deze plaats iedereen bedanken die dit weer mogelijk heeft gemaakt. Ook bij de uit­vaarten is er weer prachtig werk geleverd, waarbij we helaas door de techniek niet in staat bleken om de uitvaart van de heer P. Smit van geluid te voorzien. Wat een domper, stress en een kater voor de meiden. De vieringen van Broek op Langedijk en Winkel waren vooraf al opgenomen, en werden door hen via YouTube uitgezonden. Maar om u niet in verwarring te brengen, hebben we besloten om deze opnames via ons eigen kanaal op de reguliere tijdstippen uit de zenden. De ene deed dit lekker vanuit huis, de ander vanuit de kerk zelf. Gelet op het groot aantal kijkers, hebben we dit in ieder geval niet voor niets gedaan.

NIET ALLEEN

NIET ALLEEN

De coronacrisis trekt diepe sporen in Nederland. Het sociale leven valt opnieuw stil. Het wordt moeilijker om hulp te ontvangen als je oud of hulpbehoevend bent, je baan bent kwijtgeraakt of binnen moet blijven om te wachten op een testuitslag. Platform #Nietalleen biedt ook in de komende onzekere tijd hulp aan iedereen die dat nodig heeft. Hulp nodig? Je bent #nietalleen.

In maart bundelden kerken en lokale (hulp)organisaties, waaronder de Protes­tantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie, de krachten in het platform: www.nietalleen.nl.

Hulp van #nietalleen:

Mensen die behoefte hebben aan hulp bellen naar 0800 1322. Zij worden dan gekoppeld aan een plaatselijk initiatief. Kent u mensen die behoefte hebben aan hulp? Laat hen dit nummer bellen of bel voor hen. Alle informatie is te vinden op nietalleen.nl. Hulp nodig? Je bent #nietalleen.

De PGSP op Facebook

Er is een Facebookpagina voor gebruik door de gemeenteleden, de interne pagina:

https://www.facebook.com/groups/267062306727930/

Er is ook een externe Facebookpagina, waarmee beoogd wordt om niet-gemeenteleden te informeren over de activiteiten binnen de PGSP-gemeente: https://www.facebook.com/PGSintPancras/

 

Expositie schilderijen in K.C. de Regenboog

De schilderijen zijn gemaakt door Willemijnke Koster. Na het volgen van teken/schilderlessen bij verschillende docenten heeft ze creatieve therapie gestudeerd in Leeuwarden. Al een aantal jaren heeft ze een eigen atelier/werkruimte aan de Kanaaldijk in Koedijk waar ook 2 maal per week schilderlessen worden gegeven.

De schilderijen heeft ze gemaakt na een vraag vanuit de Kapelkerk in Alkmaar, of ze 8 schilderijen wilde maken over het leven van Jezus. De schilderes kreeg het idee om de kleuren van de regenboog te koppelen aan gebeurtenissen uit Jezus’ leven.

De regenboog begint met roze: ook symbool voor het begin van het leven: De aankondiging van Jezus’ geboorte.

Daarna rood: dramatiek en spanning: Jozef en Maria op weg naar Bethlehem in afwachting van de naderende bevalling.

Oranje: vreugde, blijheid: De engelen zingen voor de herders van de blijde boodschap.

Geel: licht (licht der wereld), goud: (vredevorst) warmte en liefde (zo lief had Hij ons): Maria en Jozef met de pasgeboren Jezus.

Groen: daaraan denkend zie je in gedachten de heuvels rond het meer van Tiberias... en al die mensen die naar Jezus komen luisteren en honger krijgen…: 5 broden en 2 vissen.

Blauw: water: Jezus die over het meer in de storm naar zijn discipelen toe komt lopen.

Paars: rouw, lijden, laatste fase van het leven: Golgotha.

Wit: van de windsels, het lege graf en een nieuw begin: Jezus leeft!

 

Wandelweekend 2020

Helaas is het wandelweekend voor komend najaar uitgesteld tot volgend jaar.
Dit wordt opnieuw het 2e weekend van oktober en op dezelfde locatie in Noord Limburg.