Van de voorzitter van de kerkenraad

Na een warme dinsdag, met nog een paar warme dagen voor de boeg, even stilstaan bij de PGSP de komende weken. Langzaam maar zeker lijkt het of we corona onder controle hebben. Campings open, sportscholen, zwembaden, etc. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar toch, het „gewone“ leven lijkt er weer aan te komen. Maar wat is „gewoon“, wat was „gewoon“ en wat wordt het nieuwe „gewoon“? Volgens mij wordt het erg wennen. Sommige mensen die je spreekt, blijven op strikt anderhalve meter, anderen hebben daar minder moeite mee. In het vliegtuig mag je weer naast en voor en achter elkaar zitten vanwege de goede ventilatie, maar buiten in de wind is dit niet het geval. Als u het weet (en wie in Nederland weet het nu niet beter dan de regering), mag u het zeggen. Zeker is wel dat het gaat veranderen, ook binnen de PGSP. De komende maanden nog even op afstand meekijken en dan zien hoe we in september verdergaan. De samenwerking ruikt naar meer, evaluatie moet nog volgen.

Wat zeker is veranderd de afgelopen weken, zijn de inkomsten. Ondanks het gebruik van GIVT, blijven de collectes laag en dat terwijl de kosten gestegen zijn. Gestegen? Ja, door het gebruik van de internetdiensten moeten we de komende maanden fors meer gaan betalen voor onze uitzendingen. Normaal gesproken iets van 50 kijkers per maand, nu per dienst al gemiddeld 150. En al deze voorzieningen bij onze provider Kerkdienstgemist.nl moeten toch betaald worden. Vanaf maart heeft men niets extra in rekening gebracht, uit coulance, maar zich volledig gericht op de kwaliteit van de verbindingen, en dat hebben we gemerkt. Vrijwel zonder storingen konden we uitzenden, maar aan „gratis“ komt nu een einde. Dus om o.a. deze kosten te kunnen betalen, ontvangt u van het College van Kerkrentmeesters een vraag om eens wat extra te doneren, ui­teraard van harte bij u aanbevolen.

Nu terug naar waar we elkaar voor zoeken, we zoeken de verbinding met elkaar, met God. Laat deze zoektocht de komende maanden niet stil vallen, blijf op zoek, in de wetenschap dat Diegene die ons in Zijn hand geschreven heeft, niet zoekende is, maar je al gevonden heeft en niet laat gaan. Vol vertrouwen kun­nen we dan ook de komende weken op weg gaan (of thuis blijven) in die weten­schap. Blijf zoeken, geloven en kijk om naar uw naaste. Blijf gezond.


Jan Leegwater

Expositie schilderijen in K.C. de Regenboog

De schilderijen zijn gemaakt door Willemijnke Koster. Na het volgen van teken/schilderlessen bij verschillende docenten heeft ze creatieve therapie gestudeerd in Leeuwarden. Al een aantal jaren heeft ze een eigen atelier/werkruimte aan de Kanaaldijk in Koedijk waar ook 2 maal per week schilderlessen worden gegeven.

De schilderijen heeft ze gemaakt na een vraag vanuit de Kapelkerk in Alkmaar, of ze 8 schilderijen wilde maken over het leven van Jezus. De schilderes kreeg het idee om de kleuren van de regenboog te koppelen aan gebeurtenissen uit Jezus’ leven.

De regenboog begint met roze: ook symbool voor het begin van het leven: De aankondiging van Jezus’ geboorte.

Daarna rood: dramatiek en spanning: Jozef en Maria op weg naar Bethlehem in afwachting van de naderende bevalling.

Oranje: vreugde, blijheid: De engelen zingen voor de herders van de blijde boodschap.

Geel: licht (licht der wereld), goud: (vredevorst) warmte en liefde (zo lief had Hij ons): Maria en Jozef met de pasgeboren Jezus.

Groen: daaraan denkend zie je in gedachten de heuvels rond het meer van Tiberias... en al die mensen die naar Jezus komen luisteren en honger krijgen…: 5 broden en 2 vissen.

Blauw: water: Jezus die over het meer in de storm naar zijn discipelen toe komt lopen.

Paars: rouw, lijden, laatste fase van het leven: Golgotha.

Wit: van de windsels, het lege graf en een nieuw begin: Jezus leeft!

 

De PGSP op Facebook

Er is een Facebookpagina voor gebruik door de gemeenteleden, de interne pagina:

https://www.facebook.com/groups/267062306727930/

Er is ook een externe Facebookpagina, waarmee beoogd wordt om niet-gemeenteleden te informeren over de activiteiten binnen de PGSP-gemeente: https://www.facebook.com/PGSintPancras/

 

Wandelweekend 2020

Helaas is het wandelweekend voor komend najaar uitgesteld tot volgend jaar.
Dit wordt opnieuw het 2e weekend van oktober en op dezelfde locatie in Noord Limburg.