Kindernevendienst

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst

In de Witte Kerk en/of de Regenboog voor alle kinderen van de basisschool.
Tijdens de kindernevendienst wordt er gewerkt met de methode Kind op Zondag.
Deze methode behandelt een aantal Bijbelgedeeltes, die gekoppeld zijn aan een bijpassend thema.
De kinderen krijgen een verhaal te horen en hierover wordt met elkaar doorgesproken.
Daarna gaan we verder aan de slag met het thema, door te knutselen, te kleuren of d.m.v. een spel.
Voor meer informatie kunt u of kan jij contact opnemen met:
Ella Klercq tel: 5400848.

Project veertigdagentijd en Pasen 2018: ‘Ik zorg voor jou’.

Vanaf woensdag 14 februari begint de veertigdagentijd en leven we toe naar Pasen. In de kindernevendienst werken we met het project van Kind op Zondag. Het thema is: Ik zorg voor jou. Vanaf de eerste zondag, 18 februari, lezen we in de kerk verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn en­gelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pa­sen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen.

Vanuit die hemelse zorg laat Jezus ook zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten. Door ie­mand eten te geven. Of door ervoor te zorgen dat iemand zich thuis kan voelen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

Thema's kindernevendienst

Zondag 8 april 2018 – Genesis 3:1-24
Ik zou zo graag… 
Adam en Eva mogen van bijna alle bomen eten, behalve van die ene. Ze doen het toch… ‘Ik was het niet, het was Eva’, zegt Adam. ‘Ik was het niet, het was de slang’, zegt Eva. Maar dat verandert niets aan wat er gebeurd is

 

Zondag 15 april 2018 – Genesis 4:1-16

 

Ik zie het aan je 
De Heer ziet het offer van Abel wel en het offer van Kaïn niet. Hoe dat komt, wordt niet verteld. Wel wat het gevolg is. Nog voordat Kaïn zijn broer heeft doodgeslagen, spreekt God Kaïn aan op zijn kwaadheid. Later merkt de Heer hem met een teken: het is aan hem te zien wat hij gedaan heeft.

 

Zondag 22 april 2018 – Johannes 10:11-16

 

De goede herder 
Jezus vertelt over zichzelf als een goede herder. Een herder die alles voor zijn kudde over heeft. Zo zorgt Jezus voor mensen: Hij loopt niet weg voor dreiging en gevaar, maar blijft bij ze. Met de kinderen denken we aan de hand van dit verhaal na over trouw en zorgzaamheid.

 

Zondag 29 april 2018 – Genesis 6:5-22

 

Verbonden 
Vandaag gaat het over Noach, een mens die leeft in verbondenheid met God. Hij is een rechtschapen man die een voorbeeldig leven leidt. Dat is de basis waarmee God verder wil. Hij vraagt Noach om een ark te bouwen waarin het goede leven zal worden bewaard

 

Zondag 6 mei 2018 – Genesis 8:1-14

 

Op de uitkijk 
Noach is met alle dieren in de ark gegaan en toen is het gaan regenen. Héél hard gaan regenen. Maar nu wordt het weer droog. Noach staat op de uitkijk en ontdekt dat de aarde langzaam maar zeker weer tevoorschijn komt.

 

Zondag 13 mei 2018 – Genesis 9:8-17

 

Dat beloof ik 
Noach en de dieren zijn de ark uit gegaan; de aarde is weer droog. Dan doet God een belofte aan Noach: Nooit meer zal het zo erg zijn op de aarde. De regenboog is hiervan het teken. Met de kinderen denken we deze week na over beloftes.

 

Zondag 20 mei 2018 – Genesis 11:1-9

 

De wereld in 
Het verhaal van de toren van Babel laat zien dat mensen de wereld moeten bewonen: op verschillende plekken, op verschillende manieren als een veelkleurige schepping. We willen deze pinksterzondag stilstaan bij hoe mooi veelzijdig de mensheid kan zijn en dat je in die veelzijdigheid toch ook veel kunt delen.