Kerkdiensten

Datum   Bijzonderheden Ochtenddienst Avonddienst
2 september Dienst in de Regenboog ds. H.J. Bijman  
9 september Dienst in de Witte Kerk ds. H.J. Bijman  
16 september Dienst in de Regenboog
Startdienst
ds. H.J. Bijman  
23 september Dienst in de Regenboog mw. A. Vader, Sint Pancras  
30 september Dienst in de Regenboog ds. H.J. Bijman  

Bij de kerkdiensten

Zondag 2 september vieren we de Maaltijd van de Heer in ons Kerkelijk Cen­trum de Regenboog en hoopt ds. Bijman voor te gaan. We breken het brood en drinken de wijn om de toekomst van het goede bericht te vieren, dat Jezus ons bracht. Weet u welkom!

Zondag 9 september valt in het weekend van de 32e editie van Open Monumen­tendag, met dit jaar als thema ‘In Europa’. Aan het einde van de Nazomerweek van Sint Pancras vol muziek en andere activiteiten. Een week die veertig jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd. Ook dit jaar is De Witte Kerk weer ingericht met kunstwerken van familie Van Veen. Kunst in de kerk met tij­dens de viering bijzondere woorden uit een boek van een bekende Amerikaanse zanger († 12 september 2003), die hij als titel meegaf: ‘The Man in White’.

Zondag 16 september is onze startzondag (zie informatie elders in deze Samen­spraak). Het Kerkelijk Centrum is open vanaf 09.30 uur. Thema deze morgen is: ‘Is dit alles?’. Er wordt medewerking verleend door musici en vocalisten o.l.v. René Sytsma uit Dirkshorn, die dirigent is van het koor ‘The Young Spirit Sin­gers’. We horen naar bekende popliederen, zowel Engels- als Nederlandstalig en er is ook in een bijdrage van onze eigen jongeren voorzien. De Bijbellezing is de gelijkenis van Jezus over de verloren zoon, die dacht het ware geluk gevonden te hebben. Maar hij komt terug en hem wacht een indringend gesprek met zijn vader, die blij is zijn zoon weer in zijn armen te kunnen sluiten. Zijn andere zoon ziet het anders!

Na de startdienst is er bij koffie/thee en onder het genot van een lekker gebakje ruimte voor ‘een goed gesprek’ misschien over de dienst, wat je hoorde, of wat we met elkaar willen delen. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Weet je welkom!

Zondag 23 september is mevrouw A. Vader-Terpstra onze gastvoorganger. Wij mogen ons weer laten inspireren en bemoedigen door haar gekozen woorden en liturgie. Deze morgen komen we samen in KC de Regenboog.

Zondag 30 september hoopt ds. Bijman weer voor te gaan. Deze morgen spreekt hij met u over de liefde. Voor Paulus de grootste van geloof, hoop en liefde. Ook deze zondag zijn we in KC de Regenboog.


(En om alvast vooruit te zien: zondag 7 oktober is er een Taizé-dienst in ons Kerkelijk Centrum.)

Na iedere dienst is er koffiedrinken.
Kerkdiensten zijn te bekijken/beluisteren via het internet: https://kerkdienstgemist.nl