Onze nieuwe jeugdwerker

Voor de zomervakantie is in de gemeente gemeld dat er met ingang van het nieuwe seizoen een jeugdwerker het jeugdteam komt versterken. In de zomervakantie zijn de laatste gesprekken ge­voerd en de punten op de i gezet en we kunnen nu met zekerheid melden dat dat Maria de Gooijer wordt.
Maria zal vanaf “de Startdag” op 24 septem­ber haar werk beginnen en daar zijn wij ontzettend blij mee! Wij heten haar dan ook van harte welkom in onze gemeente en wensen haar heel veel succes met haar werk.

Voor de Jongeren-pagina schreef Maria een stukje waarin zij zichzelf voorstelt, leuk om even te lezen! Zij schrijft:
Mijn naam is Maria de Gooijer (27) en ik werk voor Youth for Christ Alkmaar. Dit seizoen zal ik starten als jongerenwerker in jullie gemeente. En daar heb ik onwijs veel zin in. Jongeren en geloof zijn mijn passies. Dus ik vind het super gaaf dat ik het nu kan combineren. In mijn werk voor Youth for Christ werk ik vooral met niet-Christelijke jongeren van 10 – 18 jaar. Een hele mooie doelgroep om mee te werken. Maar deze kans om met Christelijke jongeren te gaan werken, wilde ik niet missen. Vooral omdat ik dan mijn geloof kan delen en de vragen die erbij komen kijken. Verder houd ik van dansen en theater. En natuurlijk spelletjes doen. Ik wil de komende maanden gebruiken om contact te leggen en mee te draaien in wat er al georganiseerd wordt. Spreek me gerust een keer aan als je meer wilt weten over mij!

Jeugd in de kerk

Op zondagmorgen ziet u ze niet in grote ge­tallen, maar door de weeks is de jeugd zeker te vinden in onze kerk. Donderdagavond bruist het van de kinderen. De meiden- en jongensclubs voor de lagere school en de kinderen van de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs met onze jeugdwerk­ster Maria, hebben op deze avond hun bij­eenkomen. Bij elkaar een groep van bijna 40 kinderen. Het samen komen, kunnen praten met elkaar en het samen dingen onderne­men en delen, is wat deze mooie avonden brengt voor de kinderen en de lei­ding.

Afgelopen donderdagavond hebben de meiden van groep 5/6 een knutsel in het teken van Pasen gemaakt.

Een mooie 40 dagen tijd toegewenst.

Pasen openbaart de schoonheid, de zeldzame schoonheid van nieuw leven, - S. D. Gordon

 

Het Jeugdhonk, een eigen plek voor onze jeugd