Onze nieuwe jeugdwerker

Voor de zomervakantie is in de gemeente gemeld dat er met ingang van het nieuwe seizoen een jeugdwerker het jeugdteam komt versterken. In de zomervakantie zijn de laatste gesprekken ge­voerd en de punten op de i gezet en we kunnen nu met zekerheid melden dat dat Maria de Gooijer wordt.
Maria zal vanaf “de Startdag” op 24 septem­ber haar werk beginnen en daar zijn wij ontzettend blij mee! Wij heten haar dan ook van harte welkom in onze gemeente en wensen haar heel veel succes met haar werk.

Voor de Jongeren-pagina schreef Maria een stukje waarin zij zichzelf voorstelt, leuk om even te lezen! Zij schrijft:
Mijn naam is Maria de Gooijer (27) en ik werk voor Youth for Christ Alkmaar. Dit seizoen zal ik starten als jongerenwerker in jullie gemeente. En daar heb ik onwijs veel zin in. Jongeren en geloof zijn mijn passies. Dus ik vind het super gaaf dat ik het nu kan combineren. In mijn werk voor Youth for Christ werk ik vooral met niet-Christelijke jongeren van 10 – 18 jaar. Een hele mooie doelgroep om mee te werken. Maar deze kans om met Christelijke jongeren te gaan werken, wilde ik niet missen. Vooral omdat ik dan mijn geloof kan delen en de vragen die erbij komen kijken. Verder houd ik van dansen en theater. En natuurlijk spelletjes doen. Ik wil de komende maanden gebruiken om contact te leggen en mee te draaien in wat er al georganiseerd wordt. Spreek me gerust een keer aan als je meer wilt weten over mij!

Het Jeugdhonk, een eigen plek voor onze jeugd

Tijdens de renovatie van De Regenboog is een stukje van de kerkzaal afgesnoept om een aparte ruimte voor de jeugd te creëren. Met deze ruimte, het jeugdhonk genoemd, is een aparte ruimte voor de jeugd ontstaan, waarvan de jeugd niet alleen op zondag gebruik zal kunnen maken. Ook door de week zullen activiteiten ontwikkeld worden, waar zowel de eigen jeugd als die van buiten onze gemeente welkom is. Over het wat en hoe daarvan zal nog verdere informatie volgen.
Zie voor een eerste indruk de foto's hierbij.