MEIDEN- EN JONGENSCLUB

Het is helaas niet anders, maar door de coronamaatregelen kunnen de meiden en jongens dit jaar niet het clubseizoen gezellig met elkaar afsluiten. Maar ook al konden we in dit nieuwe jaar niet meer bij elkaar komen, we hebben het wel erg gezellig gehad de eerste helft van het clubseizoen! Veel geknutseld, spelletjes gedaan, natuurlijk veel gekletst, ofwel hele leuke avonden met elkaar gehad! In het najaar starten we gewoon weer een nieuw clubseizoen!
Groetjes van de clubleiding, Sipke, Kees, Claudia, Coraline, Kristianne

Jongens en meiden – Knutselclub

De clubs zijn weer begonnen! Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 en je bent nog niet geweest: je kunt je nog opgeven!! De clubavonden zijn op donderdagavond in De Regenboog.
Soms hebben we ook hulp nodig van de ouders/verzorgers of familie. Kunt u een keer helpen, bijvoorbeeld bij een speciale clubavond (kerst/feestavond/afsluiting)? Laat het dan weten en mail of bel ons!
Richtlijnen voor de clubavonden:
In verband met de coronaregels vragen we u uw kind bij de deur van de kerk te brengen, daar zal één van ons de kinderen opvangen.
We vragen u 1,5 meter afstand van elkaar te houden op de parkeerplaats van de kerk.
Om half acht brengen we de kinderen weer naar de uitgang van de kerk. Als het regent, mag u natuurlijk in de kerk wachten, maar houdt daarbij rekening met de 1,5 meter afstand.
Mocht je/u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u ons altijd mailen of bellen (zie hieronder).
We hebben er zin in!!! We hopen dat jullie allemaal komen en neem gerust een vriendje mee. Alle jongens en meiden (en familie) zijn welkom! Tot binnenkort!
Groetjes, Namens de clubleiding, Kristianne, Kees en Sipke Kristianne Geus (meidenclub): 06-12541613 Kees Vestering en Sipke Huizinge (jongensclub): 06-48527830 of cl_vestering@hotmail.com / sipketineke@gmail.com

Jongens - knutsel - club

STARTSEIZOEN 2020/2021 VOOR ALLE JONGENS VAN GROEP 5+6+7+8.
Hoi allemaal, Beste ouders/verzorgers, We hopen dat met jullie alles goed is. Met ons gelukkig wel en we hebben een goede zomer gehad. En met gepaste afstand houden wij “het hoofd boven water”. We beginnen weer met het opstarten van de clubs. En we zijn hard bezig met “gepaste afstand” om te kijken wat mogelijk is. We verwachten weer eind september/begin oktober te beginnen. De precies datum laten we via een uitnodiging weten! Mochten er al jongens zijn die zich willen aanmelden? Dan kunnen ze zich aanmelden door te mailen of bellen. Helaas hadden we geen afsluiting van het vorige seizoen. Dus dat hebben jullie nog te goed. En graag willen wij anders met iets leuks starten aan het begin. Echter, daar hebben we ook hulp bij nodig van de ouders/verzorgers of familie. Kunt u een keer helpen met, of een goed werkplan maken om de kinderen te ontvangen? En mochten er ouders zijn die een keer willen helpen bij opstarten van het seizoen? Laat het dan graag weten en mail of bel ons!

Het programma in het kort voor de start van het seizoen: Bezoek aan de molen of een (technisch) museum. + En/of aansluitend kunnen we gaan zwemmen en we wat lekkers eten/drinken. Verder zijn er geen kosten verbonden. Afhankelijk wat we precies gaan doen. En anders moet het uit de pot komen.

Programma clubseizoen: - 1e clubavond in september/oktober. We sturen een uitnodiging naar school of je geeft je mailadres direct door voor het nieuwe seizoen.

Verder hebben we: - Pakjesavond - Kerstfeest/maaltijd - Afsluiting Maar daarover later meer. En onder voorbehoud van de richtlijnen die we moeten volgen.

Mocht je/u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u ons altijd mailen of bellen (zie hieronder). We hebben er zin in!!! Tot binnenkort. Groetjes, namens de clubleiding, Kees en Sipke

Voor meer inlichtingen: Kees en Sipke Tel: 06 - 48 52 78 30. Mailadressen: cl_vestering@hotmail.com en sipketineke@gmail.com (Bellen: maandagavond, donderdagavond + vrijdag/weekend: hele dag. B.g.g. mail een bericht en je wordt teruggebeld).

JONGENSCLUB We zijn dit seizoen weer enkele keren bij elkaar geweest met de jongensclub. De laatste keer was op donderdag 15 oktober. Dat was bijzonder, omdat het in de herfstvakantie viel en omdat de Regenboog bezet was, zodat we daar niet terecht konden. Normaal gesproken is er tijdens de herfstvakantie geen jeugdclub, maar de jongens wilden nu toch graag bij elkaar komen, dus hadden we toegezegd iets te zullen regelen. We hebben aan Willem Balder gevraagd of wij voor een keertje bij hem terecht zouden kunnen in de schuur. Gelukkig kon dat, dus we hebben de jongens uitgenodigd voor 15 oktober en hen gevraagd om oude kleding aan te trekken en om een zaklantaarn mee te nemen. We begonnen, zoals altijd, met de vraag: "Wat was er vorige week belangrijk voor jou?". De jongens, en ook de leiding, vertellen dan iets over wat hen de afgelopen tijd is overkomen en wat belangrijk voor hen was. Soms levert dat een leuk gesprekje op, soms niet. Deze keer zaten we dus in de kantine bij Willem Balder met een glas ranja en een stuk koek. Dat was sowieso al wat anders dan normaal. Hierna gingen de jongens verstoppertje spelen. Het was al lekker donker buiten en we deden alle lichten uit in de schuur en buitenom bij Willem zodat de jongens zich prima konden verstoppen achter pallets, in kratten, onder machines, etc. Met de zaklantaarn aan werd de zoektocht ingezet. Als iemand onvindbaar bleek, dan werd er om een seintje met de zaklantaarn geroepen. De leiding had een makkelijke avond, want de jongens kennen de spelregels en ze vonden het geweldig leuk. Na een uur moesten we iedereen weer bij elkaar roepen, omdat de ouders al stonden te wachten buiten. Maar de jongens waren nog lekker bezig. Op donderdag 29 oktober gaan we weer verder in de Regenboog en dan gaan we figuurzagen. Maar we gaan vast nog een keer terug naar Willem Balder, want het was ontzettend leuk.


Groeten van de clubleiding, Kees en Sipke

Meidenclub

Wat is het weer een feestje dat de meidenclub is begonnen. De meiden van de groepen 5, 6, 7 en 8 hebben hun eerste meidenavond weer gehad en samen met de jongensclub een ware filmavond op zaterdagavond in de kerkzaal! De kinderen zitten op de lagere school, dus hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden en kunnen genieten zonder voorbehoud. We gaan er met elkaar weer een heel gezellig clubjaar van maken!
Coraline, Claudia, Kristianne

 

Er kan niet veel doorgaan in de kerk, maar gelukkig de clubs wel! Echt, twee groepen van 19 en 16 enthousiaste meiden, dus super. Iedere week schrijft één van de meiden in een schrift wat we de clubavond hebben gedaan en leest de volgende clubavond voor wat ze heeft opgeschreven. Hier een verhaaltje van één van de meiden:

Ik vond het echt heeeeeeeelll erg leuk. We gingen van klei beeldjes maken en daarna nog een kaart. Ik heb heel veel zin in de volgende keer en ik hoop natuurlijk dat het weer zo leuk wordt!

Zo fijn dat deze clubavonden weer kunnen doorgaan!