Brei-/Haakgroep

Op maandag 1 oktober a.s. is de eerste ontmoeting van dit seizoen van de haak-/ breigroep in de Rank van 10.00 uur tot 11.30 uur. Verder voor dit jaar op de maandagen 5 november en 3 december.

We zijn een groep van enthousiaste dames die trouw aanwezig zijn en al veel dekens en babykleding of knuffels hebben ingeleverd bij Stichting Babyspul­len. Zelfs hebben we het afgelopen seizoen een mevrouw van buiten onze ge­meente mogen verwelkomen, zij helpt ons enthousiast mee. Tevens zijn we heel dankbaar dat de diaconie, dus ook u, ons steunt.

Op de eerste maandag van de maand komen we alweer twee jaar met een aantal enthousiaste dames bij elkaar. We breien of haken dekens, babytruitjes, slofjes of knuffels, dit allemaal onder het genot van een kopje koffie en luisteren we naar elkaars verhalen. We leveren de projecten in bij Stichting Babyspullen, in Heerhugowaard. Deze stichting maakt babypakketten voor gezinnen die zwanger zijn, en (financieel aantoonbaar) tot de armen in onze samenleving behoren. Deze gezinnen zijn vaak ook van de voedselbank afhankelijk om eten op tafel te krijgen. Deze stichting is opgezet door personeel uit de kraamzorg, die ontdekte dat deze gezinnen de kraampakketten voor de eerste maanden niet op orde hadden. Met een aantal dames zijn we een keer langs gegaan op een kijkochtend, dan wordt er uitleg gegeven hoe de pakketten worden samengesteld. Ik kan u zeg[gen, wij waren onder de indruk, het is toch heel triest dat er ruim 3500 pakketten worden geleverd per jaar, de meeste in Limburg, daar is de werkloosheid een groot probleem. Wij kunnen deze brei/haak projecten maken door ondersteuning van de diaconie, zij sponseren de wol, dus eigenlijk ook door u. Heel hartelijk dank hiervoor.

Vriendelijke groet, Gerda Spies en Marjon van Barneveld