Jeugdweekend 2019

Het was weer een fantastisch weekend, vlak voor de vakanties, dus iedereen was klaar met school en alle afsluitende toetsen, examens enz. … (letterlijk en figuurlijk). Het was even spannend, maar uiteindelijk hadden we toch weer een groep van ca. 16 personen om af te reizen naar Hargen/Camperduin dit keer, waar we weer verbleven in de o zo gezellige kampeerboerderij aan de Jaagkade. Het programma was weer goed gevuld, met een zeskamp, puzzelopdrachten, een (nacht)bosspel, ‘s nachts naar het strand en er kwamen zelfs "oud" jeugweekendgangers op bezoek om ons te trakteren op een fantastisch actie-spel (bedankt Wendy, Fleur, Nienke), maar we begonnen uiteraard zoals altijd met de fietstocht door de mooie weilanden en de bossen van Schoorl en daarna de barbecue. Daarna werd het thema toegelicht en dat was dit jaar: "LIVING IN A BUBBLE / KOM UIT JE BUBBBEL" en daar probeerden we alle spellen en opdrachten bij aan te laten sluiten, zo werden er op het strand hele mooie bubbels (bellen) geblazen met verbluffend resultaat en waren er met de zeskamp 2 hele grote rode bubbels waarmee allerlei opdrachten en acrobatische toeren uitgevoerd moesten worden.

Dit jaar waren er naast de vaste klanten die al jaren mee gaan, ook weer een aantal debutanten mee. Hieronder laten we in een kort interview één van de jongste deelnemers, Birthe, en één van de oudste, Lars, aan het woord. Laten we beginnen met een makkelijke vraag: Hoe vonden jullie het eten (met dank aan Petra, Ria en Esther…☺ ) en wat vonden jullie het lekkerste? Birthe: Ja, dat was heel lekker, vooral de pannenkoeken. Lars: Ja, de pannenkoeken vond ik ook heel lekker, maar ook de wraps. Het was fijn dat er zoveel keuze was. Welk spel of onderdeel vonden jullie het leukste? Birthe: Het gaten schieten en gooien bij de zeskamp. (Johan: ja ja, waarschijnlijk omdat je daar alles won…☺ ) Birthe: nee hoor heus niet…. Oh ja en ook dat spel van de Biggies was super gaaf. Lars: Ik vond die grote rode ballen het mooist en ook ’t nachtspel. Hebben jullie verder nog speciale dingen of bijzondere momenten beleeft die je misschien wil vertellen? Birthe: Ik vond het heel bijzonder dat we grote zandkastelen gingen maken op het strand en toen die grote bellen gingen blazen. Lars: Nou ik vond het heel vervelend dat je dat "raadsel-verhaal’ van die rode en blauwe planeet niet wilde uitleggen, nou snap ik dat nog niet. Johan: Ha ha, ja jongen, dan moet je volgend jaar weer mee, dan krijg je nog een kans, ik heb er zelf ook jaren over gedaan om er achter te komen…☺ Was het thema "living in a bubble" jullie een beetje duidelijk? En konden jullie de thema-discussie op zondagochtend een beetje volgen? Birthe: Ja hoor, en Maria kon het heel goed uitleggen. Lars: Ja inderdaad, en ik vond ook dat iedereen goed meedeed, het leek wel of iedereen een beetje uitgeslapen was, deden we dit de andere jaren veel vroeger ofzo? Johan: Nou ik denk dat het programma op vrijdag en zaterdag zo zwaar was (met een kort nachie ertussen) dat er in de nacht van zaterdag op zondag wel wat meer geslapen is (dat kwam de leiding ook wel goed uit). Nog een laatste vraag: kan je in één korte slogan het jeugdweekend beschrijven? Birthe: Nou het was gewoon een heel gezellig en sportief weekend. Lars: Ja volledig mee eens, en volgend jaar weer…☺ Johan: Ja tuurlijk, daar rekenen we op!

Naast alle leuke en spectaculaire activiteiten hadden we dit jaar ook een minder leuk onderdeel, want we moesten afscheid nemen van onze jeugdwerkster Maria de Gooijer, die dit jaar ook actief met het jeugdweekend heeft meegedaan. Dit was uiteraard even een emotioneel moment. Maria heeft ons nog toegesproken en had nog een hele mooie foto van de groep als geschenk, die we zeker in de Bocht gaan ophangen. Ja en dan vliegt zo’n weekend voorbij, ook al haal je veel meer uren uit zo’n weekend dankzij de korte nachtjes…☺, en dan is het zo maar weer zondagochtend, de ochtend waarop we in een overdenking het thema bespraken. Deze keer had Maria dit heel mooi verzorgd en mede door haar afscheid en ook persoonlijke emotionele ervaringen van andere kinderen, kreeg de dienst een bijzondere lading en hadden we een levendige en soms aangrijpende discussie met zijn allen. Hierna restte er niets meer dan nog wat op te ruimen en de terugtocht te starten. Maria, en het hele jeugdraadteam, super bedankt dat we weer met zijn allen zo’n fantastisch weekend mochten beleven.

Johan/Sipke

‘Tijd voor ontbijt’

Wij nodigen jou uit om ook gezellig te ontbijten. We zien jou graag na de vakantie weer terug 9.00 uur in De Bocht! Nadere informatie volgt.

Groetjes, De Jeugdraad.

P.S.: Als je vragen hebt, stuur ons een berichtje: 06-23296175 (Esther)/06-37651779 (Sipke)

 

Refresh

Elke bijeenkomst heeft een eigen hedendaags thema waar we dieper op ingaan. Ook zingen we diverse liederen en lezen we uit de Bijbel. De eerstvolgende Refresh is op zondag 1 maart. De spreker van deze avond is Johannes Noor en het thema is Vrijheid. Inloop vanaf 18.45 uur, de bijeenkomst begint om 19.00 uur in de Ontmoeting, Dorpsstraat 128 in Broek op Langedijk. Na afloop is er nog een gezellige ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom!

SP@M

Een pagina speciaal voor de jeugd!

Alle nieuwtjes, verjaardagen en belangrijke data zijn te vinden op de pagina van SP@M.
Deze pagina is te vinden in ons kerkblad ‘Samenspraak’.

Heb jij een leuk nieuwtje, advertentie van een activiteit voor de jeugd, of
iets anders wat ECHT in SP@M moet staan? Mail dan naar: samenspraak@pgsp.nl

Heb je geen kerkblad?
Mail dan naar bovenstaand emailadres en je krijgt hem in kleur in je eigen mailbox.

Groetjes, Marycke Wiedijk

Praise Night

 Een muziekavond waarin samen wordt gezongen voor God.
Samen met een band zingen we (opwekkings)liedjes. We komen samen om te bidden, te danken en om God te prijzen.
Er wordt tijdens de avond ook een boodschap gedeeld met de mensen. Om je aan het denken te zetten, om je te laten weten dat God er ook voor JOU is.
Kom gerust eens kijken en ervaren hoe het is om samen met elkaar te zingen voor Hem. Het is fijn om te zien dat er zoveel  jongeren zijn die op deze avond afkomen.
Ben jij er de volgende keer ook bij?
Wanneer?  Houdt de posters en de samenspraak in de gaten!!
Groetjes Nick Huibers, Eline de Blank, Marjolein Melio en familie Zintel