19.00 Passion in Zaandam

De Zaanse Passion brengt verbinding

ZAANDAM – Het passieverhaal van Jezus komt tot leven op 24 maart in het Veldpark met een symbolische tocht en muzikale uitvoering. Dit jaar grootser opgezet dan ooit.

Ds. Mirjam Sloots, de projectleider: “We zijn blij dat drie protestantse kerken uit Zaandam, Wormerveer en Koog-Zaandijk en het Apostolisch Genootschap Zaandijk onder de paraplu van Stichting Samenbindende Projecten dit prachtige event organiseren.“  

Het Burgemeester in ‘t Veldpark in Zaandam is een historische locatie waar in 2015 zo’n 1500 vluchtelingen werden opgevangen in een groot tentenkamp. Op 24 maart is het de plek waar om 20.00 uur op een groot podium het passieverhaal van Jezus start met het Syrische lied ‘thuisland’. Het is een hoopvol teken dat Syrische deelnemers aan dit project meedoen en hun plek hebben gevonden in de Zaanse Samenleving. 

Op het podium vindt een dynamische en spannende voorstelling plaats, waarin herkenbare emoties van vriendschap, verraad en gemis te beleven zijn. Daarbij zijn tevens videoclips te zien, filmscenes uit het passieverhaal van Jezus die in de Zaanstreek zijn opgenomen, gemaakt door cineast/vlogger Steven Geldof.

Aan de hand van flashbacks van Maria, moeder van Jezus, en zijn vriendin Maria Magdalena wordt het passieverhaal op muziek van onder meer Coldplay, Pink Floyd en Trijntje Oosterhuis op eigentijdse wijze uitgevoerd door de coverband The Challenge en 40 talentvolle Zaankanters. Enrico Kors speelt en zingt Jezus op overtuigende wijze. De Syrische muzikantengroep Mood weeft originele oosterse muziek door de moderne scènes heen. Oratoriumkoor COVZ zorgt voor een muzikale verrassing met een koraal uit de Mattheuspassion.

De Zaanse Passion begint om 19.00 uur op De Burcht met een symbolische tocht.

De toegang is gratis. Iedereen die meeloopt in de symbolische tocht is verzekerd van een zitplaats bij de muzikale voorstelling in het Veldpark. Er is ook plek gereserveerd voor minder validen. De organisatie roept op met de fiets te komen. Auto’s parkeren kan in de Rosmolenbuurt.

 

 

Ga terug